Încă patru comune din Cluj în scenariul roșu. În Aluniș, Bonțida, Gârbău și Geaca masca devine obligatorie afară, iar elevii trec la învățământul online

Incidența cumulată a cazurilor Covid-19 în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3 la mia de locuitori în alte patru comune din Cluj, astfel că și aici se va aplica scenariul roșu, începând de duminică.

Locuitorii din Bonțida și alte trei comune vor trebui să poarte masca de protecție și afară.

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis aplicarea de noi măsuri după ce în cele patru comune incidența a depășit 3 cazuri la mia de locuitori.

În Aluniș, aceasta eta vineri de 6,60, în Bonțida de 3,29, în Gârbău de 3,89, iar în Geaca de 3,43.

Astfel, începând de duminică, 8 noiembrie, ora 00.00, se instituie obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise din aceste comune. Amenda pentru nepurtarea acesteia este cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

Activitățile în interiorul restaurantelor și cafenelelor vot fi interzise. Acestea vor putea să prepare hrană și să comercializeze produse alimentare și băuturi alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective. Terasele vor rămâne deschise.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul pensiunilor sau altor unități de cazare, este permisă doar pentru persoanele cazate acolo.

De asemenea, începând de luni, 9 noiembrie, se trece la scenariul 3 de funcționare pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar din comunele Aluniș, Bonțida, Gârbău și Geaca, respectiv școala exclusiv online.

Sursa foto: Primăria Bonțida

 

Ne poți asculta și aici: