Încep exproprierile pe Dealul Cetățuia din Cluj-Napoca. Întreaga zonă intră în modernizare

Încep exproprierile pe Dealul Cetățuia din Cluj-Napoca. Proiectul privind declanșarea acestei proceduri ajunge în ședința din 2 noiembrie pe masa consilierilor locali.

Exproprierea imobilelor situate pe coridorul aferent lucrării este următorul pas pentru a duce mai departe proiectul care își propune revitalizarea unei zone emblematice a Clujului. Potrivit documentului, este necesară  „declanșarea procedurii de expropriere pentru cauză de utilitate publică de interes local, a imobilelor proprietate privată, situate pe amplasamentul obiectivului de investiții Amenajarea Ansamblului urban Cetățuia din Cluj-Napoca”, potrivit proiectului de hotărâre.

Amplasamentul lucrării este în suprafață de 140 de mii de metri pătrați, iar suma aferentă despăgubirilor trece de 35 de milioane de lei.

Cetățuia va deveni mai verde și mai accesibilă

Scopul investiției este de a reda comunității o zonă cu un istoric aparte și cu un potențial imens de dezvoltare. Potrivit planurilor, aici va fi amenajat un parc pe versantul sudic, dar și un platou în zona de nord. De asemenea, vor exista mai multe alei pietonale și puncte de belvedere de unde să poată fi admirată priveliștea asupra orașului. În proiect, specialiștii au pus accentul pe păstrarea cadrului natural al zonei și pe realizarea de intervenții punctuale. În zonă vor fi plantați peste 1.000 de arbori și se vor amenaja, în total, 26.500 de metri pătrați de spații pietonale. Vestea mai puțin bună pentru șoferi e că locurile de parcare vor fi desființate, iar accesul auto în zonă restricționat.

Ne poți asculta și aici: