Începe demolarea garajelor de tablă din zona Între Lacuri. Nu vor fi amenajate parcări pe spațiile verzi

Peste 350 de garaje particulare din cartierul clujean Între Lacuri urmează să fie demolate până la începutul primăverii viitoare.

Acțiunea de demolare a garajelor a început în cartierul Mănăștur. Foto Arhivă

 

Proprietarii acestora au primit deja somațiile potrivit cărora până în luna martie a anului viitor trebuie să dărâme construcțiile pe cont propriu.

În caz contrar, operațiunile vor fi realizate de Regia Autonomă a Domeniului Public din subordinea Primăriei Cluj-Napoca, proprietarii urmând să suporte cheltuielile și să piardă totodată locul de parcare care ar urma să le revină.

Platformele deschise care vor înlocui garajele, situate în special pe străzile Dunării și Tulcea, vor oferi un număr mai mare de locuri.

„Din experiența pe care am avut-în zona străzii Nicolae Titulescu au rezultat cu 25% mai multe locuri de parcare. Vom putea să amenajăm și aleile dintre blocurile și spațiile verzi, dar și locurile de depozitare a gunoiului menajer. Din punct de vedere estetic va arăta mult mai bine. Acolo unde au fost amplsate garaje pe spații verzi, vom reda comunității spațiul verde, iar acolo unde a fost amplasat pe platformă betonată vom face locuri de parcare, a declarat pentru EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

În cursul anului au fost demolate aproximativ 800 de garaje în cartierele Mănăștur și Gheorgheni.

Autoritățile au anunțat în repetate rânduri intenția de a dărâma aceste construcții de tablă. Aproximativ 10.000 de garaje particulare mai exstă în prezent în Cluj-Napoca.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: