Instalații creative în spitalele clujene. Pacienții, încurajați să folosească jocul pe post de terapie

În două spitale din Cluj-Napoca, pacienții pot încerca diverse aplicații distractive și creative pentru a se relaxa.

Instalațiile au fost amplasate la Spitalul de Recuperare și la Spitalul Militar, în urma proiectului de Terapie prin Artă realizat de asociația Create.Act.Enjoy. Inițiativa le surâde pacienților și rudelor acestora.

„Ideea este ingenioasă și bună. Chiar îi ajută. Cred că o să îl aduc pe soțul meu aici. Decât să se uite la televizor, cred că mai bine și-ar petrece timpul aici”, spune o femeie.

„Un spațiu creativ? E foarte bun. Trece timpul, pacienții uită de boli”, a spus un bărbat care se află la tratament la Spitalul de Recuperare din Cluj.

Și medicii consideră că astfel de activități aduc beneficii, nu doar cei care se tratează în unitățile sanitare.

„Sunt niște jocuri în sistem digital la care pacienții participă dacă doresc. Mulți pacienți, în cursul serii, se duc în acel colțișor și se joacă. Este o atmosferă foarte relaxată, sunt comentatori pe margine, este o poveste în jurul jocurilor și îi ajută practic pe pacienți să își depășească condiția de boală. Arta, creația, jocurile sau participarea la activități ce nu țin de sănătatea fizică te conduc spre eliberare”, a declarat pentru EBS Radio directorul Spitalului de Recuperare din Cluj, dr. Sanda Patrichi.

În cadrul aceluiași proiect, voluntarii asociației Create.Act.Enjoy au pictat zidurile interioare și exterioare ale mai multor spitale clujene.

 

Ioana Pîrlea

 

Sursa foto: Facebook/Create.Act.Enjoy

Ne poți asculta și aici: