Institutul Inimii și-a reluat activitatea. Doar un caz nou s-a întregistrat de la depistarea focarului de Covid-19

Institul Ininimii din Cluj și-a reluat activitatea normală începând de ieri. Asta după ce în urmă cu aproximativ zece zile peste 20 de cadre medicale și pacienți au fost confirmați cu Covid 19 la Clinica de Cardiologie. 

În condițiile în care pacienții clinicii au fost inițial externați sau transferați în alte unități, personalul a fost testat de mai multe ori, un singur caz nou fiind confirmat. Unitatea a fost dezinfectată și și-a reluat activitatea specifică, iar 25 de pacienți sunt internați în prezent în cadrul clinicii.

„Urgenețele sunt deja aduse la noi, sunt pacienți programați care s-au internat începând de ieri. Deci funcționăm normal, cu acele condiții impuse de distanțare și de izolare pentru a evita situații similare. În condițiile actuale, numărul de pacienți care pot să ajungă în spital ar fi de aproximativ 40-50%. Deci dacă într-o lună noi externăm între 600-700 de pacienți, am putea să facem undeva la 350 de pacienți, cu condiția să respectăm toate aceste condiții impuse”, a spus pentru EBS Radio, managerul Institutului Inimii din Cluj, Florin Crișan.

Institutul Inimii își va îmbunătăți totodată circuitele medicale, urmând să îi fie alocați 350.000 de lei din partea Consiliului Local în acest sens. Cererea a fost făcută încă de mai demult, dar poate fi și mai utilă în context de pandemie.

„La momentul când noi am inițiat această solicitare nu se punea problema de Covid-19 și nu stă la baza acestei solicitări ce s-a întâmplat în ultimele 3-4 luni, dar cu siguranță realizarea acestei investiții vine cu lucruri în plus și pentru aceste situații. Parte din vestiarele angajaților care sunt la etajul 1 vor fi mutate la parter pentru a asigura un circuit de acces din exterior direct în vestiar, după care angajații se echipează de secție și trec mai departe dc clinică, fără să intre din afară, echipați de stradă, să se schimbe și să urmeze aceleași trasee pentru a ajunge pe secție”, a spus Florin Crișan.

În condițiile actuale Institutul Inimii poate interna aproximativ 100 de pacienți în Clinicile de Cardiologie și Chirurgie Cardiovasculară. De asemenea spitalul oferă asistență medicală și în ambulator, adresabilitatea fiind din toată Transilvania.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: