Întârzieri la o parte din proiectele de investiții din Cluj-Napoca. Firmele care nu pot justifica decalarea termenelor vor fi penalizate

Lucrările de modernizare a Pieței Lucian Blaga și a străzilor adiacente sunt în întârziere. La fel și cele pentru blocul cu locințe sociale de pe strada Ghimeșului.

Blocul cu 12 locuințe sociale de pe strada Ghimeșului ar fi trebuit finalizat încă de anul trecut, dar chiar și noul termen de execuție ar putea fi decalat. Firmele care au întârzieri, nejustificate doar de pandemie, vor fi penalizate.

„Pe strada Ghimeșului, la proiectul pentru locuințe sociale, din păcate avem undeva la vreo 350 de zile întârziere. Estimările noastre sunt că va fi gata pâna la finalul acestui an, dar am rezerve că va reuși constructorul să finalizeze. În acest moment e undeva la 85% din construcție gata. În zona centrului, în proiectul Blaga, estimăm că până la mijlocul săptămânii viitoare va fi gata strada Emil Isac, după care șantierul să se mute pe strada Petru Maior, încât circulația pe aceste străzi să se defășoare în condiții normale de tarfic”, a spus la EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

Întârzieri sunt și la parkingul Hașdeu, dar autoritățile estimează că acesta va fi totuși gata până la finalul anului.
Pe de altă parte, în oraș sunt și proiecte realizate la timp, precum cele 3 parkinguri din cartierul Mănăștur, date în folosință în acest an.

Autoritățile au precizat că vor publica o listă cu proiectele și companiile care nu au reușit să respecte termenii contractuali, în condițiile în care plățile pentru proiectele de investiții sunt făcute la timp.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: