Interviurile EBS | Alex Benchea, alpinistul cu „ochii albi”: „Mi-a plăcut întotdeauna să explorez natura. Mă face să mă simt liber”

Alex Benchea, primul alpinist român nevăzător care a reușit să ajungă pe Kilimanjaro, a vorbit la EBS Radio despre această performanță și ce a simțit atunci când a ajuns sus, în vârf.

Alex Benchea, cunoscut ca alpinistul „cu ochii albi” este student la Geografie și spune că și-a îndeplinit visul când a cucerit vârful Kilimanjaro –  5,895 de metri. Totuși, pentru tânărul curios, visul nu s-a sfârșit acolo.

Alex a început cu cățăratul indoor, apoi a ieșit pe munte. Și totul este foarte sigur pe munte spune tânărul, care și-a fixat un obiectiv, după ce a cucerit vârful Moldoveanu.

„Într-o zi mergeam cu antrenorul meu de escaladă spre sală și i-am spus așa: ‘Nu știu, oare este posibil în viața asta? Îmi doresc să escaladez trei munți importanți: Kilimanjaro, Mont Blanc și Elburs’”, a spus Alex Benchea.

De ce a făcut acest lucru, chiar dacă faptul că e nevăzător ar putea părea un impediment pentru multă lume?

„Mi-a plăcut întotdeauna să cunosc natura, să explorez natura. Mă face să mă simt liber și astfel  mă cunosc și pe mine”.

Ascultați interviul pe care Alex Benchea i l-a acordat Ancăi Brășfălean.

 

Ne poți asculta și aici: