Interviurile EBS | Alina Bota: „Generația Millennials este prima care pune familia pe primul loc, înaintea carierei”

Alina Bota, fondatoarea Comunității Mamprenoare, a vorbit la EBS Radio despre cum poți să devii antreprenor, dar și despre prima ei clientă, care este din Cluj.

Alina Bota, fondatoarea Comunității Mamprenoare, în studioul EBS Radio. Foto: Cristi Popescu

 

Alina Bota este mamă, economist de meserie, consultant de Business și Personal Branding, dar și Fondator al Comunității Mamprenoare.

Ea a povestit la EBS Radio care este rolul ei în momentul în care vine în contact cu o persoană care vrea să se lanseze în afaceri.

„Munca și deciziile sunt ale omului de business. Consultantul vine cu experiența și spune: aceștia sunt pașii, asta e autostrada. Pe autostrada asta au mers mulți, pe autostrada asta se ajunge cel mai rapid din punctul A în punctul B, acolo unde vrei tu să ajungi. Mulți dintre clienții cu care lucrez pornesc pe această autostradă și nu mai pierd timpul prin drumuri naționale, dar sunt   unii care vor să experimenteze, sau depinde foarte mult de momentul în care se află în viața lor personală. Rolul meu este acela de a clarifica direcția, de a face o strategie și de a spune care sunt pașii. Munca este a antreprenorului”, a spus la EBS Radio Alina Bota.

Ea a explicat și care este diferența dintre un angajat și un angajator și de ce este munca acestora diferită.

„Pot să spun că în momentul în care intri în antreprenoriat muncești diferit. Nu muncești mai mult sau mai puțin, ci diferit. Cumva nu îți calculezi orele de muncă așa cum o faci atunci când ești angajat. Atunci când ești angajat ești cu ochii pe ceas tot timpul și te gândești: ok, au trecut cele 8 ore, e momentul să mă întorc la familie sau să îmi văd de proiectele mele. De ce? Pentru că din statulul de angajat stai închis și departe de familie în perioada orelor de muncă. Ei bine, atunci când ești antreprenor este acest echilibru și această îmbinare”, a arătat Alina Bota.

Ea a vorbit și despre familie și cum își creșteau oamenii copiii acum zece ani și cum aleg să îi crească acum.

„Eu fac parte dintr-o generație pentru care cariera a fost foarte, foarte importantă. Și atunci copiii, cumva, au crescut cu bone, cu bunici, am găsit tot felul de soluții pentru că nu aveam alternativă. Acum există această alternativă, există o grămadă de afaceri care se pot dezvolta pe internet și, până la urmă, generația Millennials (generația Y, a celor născuți la începutul anilor 80 până spre finalul anilor 90, n.red.) este prima generație care pune familia pe primul loc, înaintea carierei.  Cred că au văzut niște modele și nu au funcționat prea bine”, a mai spus Alina Bota.

Urmăriți aici interviul integral pe care Alina Bota, fondatoarea Comunității Mamprenoare, i l-a acordat Gabrielei Buruian

 

 

 

Ne poți asculta și aici: