Interviurile EBS | Bogdan Mezofi, Grimus: „Un nou album este în cuptor, se coace. Va fi în limba română”

Bogdan Mezofi de la Grimus a vorbit la EBS Radio despre noul album al trupei, care va fi în limba română, dar și despre faptul că în ziua de azi artiștilor le e mult mai ușor să devină vizibili.

Vocalistul trupei clujene Grimus, Bogdan Mezofi, a vorbit la EBS Radio despre faptul că un nou album este „în cuptor, se coace”. El nu a vrut să intre în amănunte, dar a  dezvăluit că acesta va fi în limba română.

Bogdan Mezofi a vorbit și despre industria muzicală, în special despre cum a evoluat aceasta în ultimii 15 ani, de când a fost înființată trupa Grimus.

„Atunci când am început noi, ziceam că este mult mai rapid sau mai ușor să evoluezi și să ajungi la un anumit nivel față de cei care au fost înaintea noastră. Și acuma zic la fel. Față de când am început noi, cei care pornesc acum au nevie de câteva luni. Pe când atunci, în urmă cu 15 ani era nevoie de un an, poate doi, trei”, a spus Bogdan Mezofi.

Acest lucru se datorează rețelelor sociale, respectiv modului în care au evoluat acestea, spune artistul.

„La bază muzica e aceeași, adică trebuie să știi să cânți la bas, la tobă. Numai că urmăream scandalul cu Billie Eilish, că a făcut în dormitor toate piesele și a câștigat cinci Grammy-uri și cumva toți care comentau ziceau un lucru care și mie mi se pare adevărat: în ziua de azi 50% e piesa, 50% e PR-ul. Dar până la urmă și pentru acei 50% trebuie să fie o chimie între cei care cântă în trupă. Chestiile astea nu o să se schimbe niciodata. Că sunt mai ușor de procurat instrumentele bune, că rețelele sociale sunt mai bine făcute acum…”, a mai spus Bogdan Mezofi.

Urmărește interviul pe care vocalistul trupei Grimus i l-a acordat lui Angel Rusu.

Foto: Tiberiu Crișan

 

Ne poți asculta și aici: