Interviurile EBS | Diana Todea și Emi Schipor, despre platforma de teleterapie online pentru tinerii afectați de cancer

Diana Todea, psiholog la asociatia Little People, și Emi Schipor, fundraiser și supraviețuitor al cancerului, au vorbit la EBS Radio despre o premieră în România: platforma „Sunt Ok”.

Cei doi au povestit despre nevoia apariției aceastei platformă, care a fost lansată în 4 februarie și care oferă ajutor psihologc online gratuit bolnavilor și supraviețuitorilor de cancer.

Stigma de a merge la psihlog trebuie să dispară. Cel puțin în ceea ce-i privește pe cei care suferă de această boală sau i-au supravițuit.

„Ceea ce ne dorim noi este ca fiecare tânăr să ajungă să-și crească stima de sine și să aibă o viață mai calitativă decât în prezent, dar și să-și dea seama că sunt și zile bune și zile proaste și asta e ok. Dar trebuie sa avem grijă ca anumite emoții să nu fie foarte intense, că atunci nu e ok. E important să lucrăm să fim varianta cea mai bună a noastră”, a spus psihologul Diana Todea.

Problemele nu se termină după finalizarea tratamentului. Cei de la Little People nu știu câți dintre cei care sunt supraviețuitori în lupta cu cancerul merg la psiholog, dar știu că aceștia trebuie ajutați și că ei pot să îi ajute.

„Nevoia a fost atât de mare, pentru suportul mental și emnoțional după terminarea tratamentului, dar și în timpul tratamentului, încât am vrut să le oferim acest serviciu. Vrem ca aceștia să poată să ducă o viață normală după terminarea tratamentului, cât și în timpul acestuia. Probelemele lor să fie ascultate, pe lângă suportul pe care noi îl oferim în spital. Sunt anumite persoane care au nevoie de ajutor specializat și noi putem să-l oferim prin intermediul acestei platforme. Și îl pot accesa foarte ușor”, a spus și Emi Schipor, fundraiser la Asociația Little People.

Urmăriți interviul pe care Diana Todea și Emi Schipor i l-au acordat Ancăi Brășfălean.

 

Ne poți asculta și aici: