Interviurile EBS | Felix Arion, AgroTransilvania Cluster: „De multe ori ne e mai ușor să ajungem la Bruxelles decât la București”

Felix Arion, managerul general al AgroTransilvania Cluster, a vorbit la EBS Radio despre România inteligentă.

AgroTransilvania Cluster este un grup cu nu mai puțin de 99 de membri, din domeniul agro-alimentar. Managerul AgroTransilvania a povestit și cum se face că la Cluj sunt singurele trei clustere de aur din România, dar și despre relația cu Bruxellesul.

„Nouă, de multe ori ne e mai ușor să ajungem la Bruxelles decât la București, la persoane cu putere de decizie, care să ne îndrume și să ne ajute. Acolo politica de cluster este mult mai bine conturată decât la nivelul Bucureștiului și devine mult mai coerentă comunicarea. În România, conceptul încă crește în acest moment și am avut momente în care ne-a fost destul de dificil ca interlocutorii să recunoască, de fapt, în numele cui vorbim”, a spus Felix Arion.

Produsele certificat sunt importante, asta și pentru că generațiile tinere au pierdut contactul cu gustul celor care erau consumate înainte de apariția abundenței care este acum pe piață.

„Noi constatăm, din păcate, că în momentul de față generațiile tinere au pierdut contactul cu produsele pe care noi le consideram adevărate din punct de vedere alimentar. Și gustul, și forma…Ei trebuie să știe că au alternativă. Sigur decizia le va aparține”, a mai spus Felix Arion.

Ascultați interviul integral pe care managerul AgroTransilvania Cluster, Felix Arion, i l-a acordat Ancăi Brășfălean.

 

Ne poți asculta și aici: