Interviurile EBS | Ioan Isaiu, actorul clujean care s-a întors acasă!

Cinci ani a fost impresar artistic în Singapore, perioadă în care i-a cunoscut pe Sting, Shakira și Kylie Minogue.

Ioan Isaiu a absolvit actoria în prima promoție a Institutului de Teatru de la Cluj de după Revoluție. A devenit apoi actor al Teatrului Național, unde a întâlnit cei mai importanți regizori ai acelei perioade din România. A jucat și în primele producții de teatru TV de după Revoluție, a fost implicat și în mișcarea independentă de teatru stradal și a avut o emisiune de televiziune cu o mare audiență în epocă.

Părăsește țara la începutul anilor 2000 și devine impresar artistic în Noua Zeelandă și Singapore. Organizează zeci de concerte cu artiștii mari ai vremii, Sting, Shakira sau Kylie Minogue, fiind și un promotor al muzicii românești în Asia. Atunci îi prezintă publicului de acolo pe Sistem, Senzor sau Amadeus.

Se întoarce întâmplător după 5 ani în România și devine brusc unul dintre cei mai de succes actori ai primelor producții de telenovele produse de Valeriu Lazarov. De doi ani s-a reîntors la Cluj și a reluat colaborarea cu Teatrul Național, fiind implicat și in mișcarea de teatru de club alături de Sorin Misirianțu.

Ascultați interviul integral pe care Ioan Isaiu i l-a acordat lui Tudor Runcanu:

 

Ne poți asculta și aici: