Interviurile EBS | Liviu Țerfea, cronicar: „Fotbalul romantic a fost la București, dar cel adevărat s-a jucat în Ardeal”

Liviu Țerfea, unul dintre cei mai mari statisticieni ai fotbalului românesc, a vorbit la EBS Radio despre marea lui pasiune – sportul rege.

Liviu Țerfea în studioul EBS Radio. Foto: Stephan Metz

 

Liviu Țerfea este scriitor de literatură sportivă sau cronicar, după cum singur se definește, dar și statistician. Arhivele sale cuprind toată istoria fotbalului românesc, de la origini până în prezent. Actualmente, Liviu Țerfea lucrează la o monumentală istorie a fotbalului de la noi din țară.

La EBS Radio, el a vorbit despre marile lui iubiri. Fotbalul și statistica.

„M-am născut sub zodia fotbalului. M-am născut în 16 noiembrie 1969, în ziua în care România se califica pentru Campionatul Mondial din Mexic 1970. Adevărata pasiune pentru fotbal s-a născut prin anii 75-76, în momentul când Dudu Georgescu cucerea ghetele de aur”, a spus Liviu Țerfea.

În timp, de la un simplu consumator de fotbal el a devenit cronicar. Și spune că, din păcate, se pierde foarte mult din istoria sportului, iar asta și din cauza presei din ziua de astăzi. Dar…

„Cel mai grav din ceea ce putea să se întâmple este desființarea Comisiei de statistică din cadrul Federației Române de Fotbal. Dacă noi cei care iubim fotbalul, care iubim statistica de fotbal nu facem ceva, peste 50 de ani (oamenii, n.red.) nu o să mai aibă nici ce găsim noi de acum 100 de ani”, a mai spus Liviu Țerfea.

Urmăriți interviul integral pe care Liviu Țerfea i l-a acordat lui Sabin Dăniță.

 

Ne poți asculta și aici: