Interviurile EBS | Mirel Albon: „Întotdeauna în România au fost fete care și-au dorit să joace fotbal”

Antrenorul Mirel Albon a vorbit la EBS Radio despre faptul că fotbalul este și pentru fete și cum e atmosfera în vestiarul unei echipe feminine.

Mirel Albon și Tudor Runcanu în studioul EBS Radio. Foto: Cristi Popescu

 

Mirel Albon este antrenorul echipei naționale de fotbal feminin a României. Ca și antrenor la echipele de club, el are 14 titluri naționale câștigate în ultimii 15 ani cu Clujana și Olimpia Cluj.

Naționala feminină începe, la Cluj, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu, o nouă campanie de calificare la un turneu final, întâlnind Belgia.

Dar la EBS Radio, antrenorul a vorbit, în primul rând, despre faptul că fotbalul este și pentru fete și că orice activitatea colectivă care implică mișcare este importantă.

„Cred că nimeni în Germania sau în țările nordice nu consideră că fotbalul nu este pentru fete. Sau nimeni nu vorbește ca la noi că ‘fetele la cratiță’. Orice activitate pozitivă, orice activitate colectivă care implică mișcare, care implică ieșirea în aer liber, oamenii de acolo o promovează. Este un sport care acuma, exeptând Campionatul European Under 21, la fotbalul feminin avem absolut toate competițiile ca și fotbalul masculin”, a spus Mirel Albon.

În activitatea sa a obținut rezultate deosebite. Dar cum este într-un vestiar de fete în comparație cu unul al unei echipe masculine.

„Într-adevăr la fete, ca antrenor, trebie să fii foarte atent. Sunt mai delicate, sunt mai atente la orice. Într-un vestiar de fotbal băieți se mai scapă și cuvinte mai puțin ortodoxe, uneori în grup se mai dă cu pumnul, după care se împacă. O fată sau o femeie îți aduce aminte și după 10 ani de un cuvânt pe care l-ai spus…Deci trebuie atenție, trebuie să te străduiești să le tratezi pe toate la fel. Altfel e foarte greu să gestionezi grupul”, a mai spus antrenorul Mirel Albon.

Urmăriți  aici intervul integral pe care antrenorul Mirel Albon i l-a oferit lui Tudor Runcanu

 

 

 

 

Ne poți asculta și aici: