Interviurile EBS | Patrițiu Abrudan: „Am fost și sunt un incomod. Nu mă voi schimba!”

Patrițiu Abrudan, director regional al Bancii Transilvania și fost arbitru internațional de fotbal, a vorbit la EBS Radio despre caracteristica de bază în sport și business: seriozitatea.

Patrițiu Abrudan, alături de Tudor Runcanu în studioul EBS Radio. Foto: Cristi Popescu

 

Patrițiu Abrudan este un fost arbitru internațional de fotbal, devenit mai apoi observator federal și chiar vicepreședintele Federației Române de Fotbal. În paralel cu activitatea sportivă, domnia sa conduce de 22 de ani sucursala Cluj a Băncii Transilvania.

În calitatea sa de arbitru a fost prezent la sute de întâlniri naționale și internaționale, a întâlnit personalitățile fotbalului din ultimii 40 de ani și s-a implicat activ în tot ce înseamnă acest sport. Fiul său, Octavian, tocmai și-a încheiat cariera de fotbalist la Universitatea Cluj.

Și despre fotbal a vorbit la EBS Radio, unde a mărturisit că i-ar face mare plăcere să fie arbitru și acum, dar fără VAR –  arbitraj asistat video.

„Nu cred că există teren în județul Cluj pe care să nu fi arbitrat. Am ajuns apoi să arbitrez pe Amsterdam Arena sau pe alte stadioane, La Coruna sau pe Arms Park din Cardiff, unde am arbitrat ultimul meci de fotbal, pentru că momentan se joacă doar rugby pe acest stadion. Nu făceam nicio repulsie la momentul când regretatul Ioan Cîmpeanu, fostul președinte al comisiei județene de arbitri, ne delega la un meci la Corpadea după ce am arbitrat internațional”, a spus Patrițiu Abrudan.

Acesta a subliniat că nu a făcut și nu va face nicio concesie când vine vorba de reguli.

„Eu am fost și sunt un incomod. Nu mă voi schimba. Nu am ajuns la 65 de ani că am trișat. Eu mi-am văzut de treaba mea și pe linie de serviciu și pe linie de sport. Și nu o să fac concesii niciodată la neregulă. Nu o să o accept. Că mă elimină toată lumea, să mă elimine. Nu contează. Din punctul meu de vedere cine nu respectă regula are o problemă cu mine. Cine își vede de treaba lui și respectă regula are problema numai cum o gestionează în continuare, ca să promoveze…”, a mai spus Patrițiu Abrudan.

Urmăriți aici interviul pe care Patrițiu Abrudan i l-a acordat lui Tudor Runcanu.

 

 

 

 

 

 

 

Ne poți asculta și aici: