Răzvan Zăvăleanu, conducătorul clubului de fotbal Viitorul Cluj, a vorbit la EBS Radio despre acest proiect de responsabilitate socială.
Răzvan Zăvăleanu conduce clubul de fotbal Viitorul Cluj, un club destinat descoperirii tinerelor talente din oraș și din Transilvania. Cu peste 350 de sportivi, Viitorul este în prezent una dintre cele mai potrivite piste de lansare în performanța sportivă, clubul având legături cu echipe profesioniste din România și străinătate.
Viitorul Cluj există de șapte ani, iar Răzvan Zăvăleanu finanțează activitatea spotivă de mai bine de doi ani. Fotbalul pentru el este un hobby, dar spune că a ales să se implice în acest domeniu pentru că s-a investit foarte puțin.
„Ar trebui ca mai mulți dintre cei care au puterea să se implice în acest fenomen să înceapă să investească în ceea ce înseamnă creșterea copiilor și juniorilor. Și oricum este o chestie pe termen lung, nu cred că rezultatele se vor vedea în mai puțin de 10, 15, 20 de ani…Important e să înceapă cineva să investească în acest domeniu, fiindcă altfel fotbalul românesc nu are niciun viitor”, a spus Răzvan Zăvăleanu.
Acesta a vorbit și despre echipele de fotbal din Cluj-Napoca, Universitatea Cluj și CFR Cluj, respectiv despre diferențele dintre ele.
„Am identificat două concepte de gândire absolut diferite între cele două cluburi, așa cum suporterii sunt diferiți. Pentru mine este evident că e vorba de o filosofie de viață. La Universitatea Cluj vorbim de o anumită boemie și de o iubire necondiționată a echipei, independent de situația sportivă a acesteia. La CFR Cluj vorbim de foamea de performanță. Deci lucrurile sunt puțin diferite. Evident că și suporterilor Universității Cluj le-ar plăcea performanța, dar acceptă echipa așa cum este, prin prisma istoricului ei. La CFR Cluj se vrea performanță și se și face performanță”, a mai spus Răzvan Zăvăleanu.
Dar de ce a dorit să investească la Cluj, chiar dacă nu este clujean?
„Nu privim în primul rând acest proiect ca pe un business, deși este evident că nu ne dorim să pierdem bani acolo, ci mai mult ca pe un proiect de importanță socială, de responsabilitate socială. Eu sunt o persoană venită din afara Clujului, care s-a simțit foarte bine la Cluj și simte nevoia să returneze ceva comunității. Evident că mai există astfel de oameni și îi așteptăm cu drag alături de noi”, a mai spus Răzvan Zăvăleanu.