Interviurile EBS | Sebastian și Sergiu Itu, copiloți din tată în fiu: „Îți place viteza, hai la raliu sau pe circuite dedicate”

Sebastian și Sergiu Itu, tată și fiu, copiloți de raliu la Napoca Rally Academy, au vorbit la EBS Radio despre rolul pe care îl au ei în curse, dar și despre siguranța la volan în viața de zi cu zi.

Sebastian și Sergiu Itu în studioul EBS Radio

 

Sebastian Itu este copilotul lui Bogdan Marișca, iar fiul său, Sergiu Itu, este copilotul triplului campion național de raliuri Simone Tempestini. Cei doi au vorbit la EBS Radio și despre ediția din acest an a Transylvania Rally, cea de a șaptea etapă a Campionatului Național de Raliuri, care se desfășoară în aceste zile la Cluj.

Cei doi șoferi experimentați au atins și un subiect important. Și anume „dragostea” pentru viteză a conducătorilor auto, în general.

„Asta înseamnă a fi spotiv și asta încercăm să spunem la toată lumea. Vrei să mergi tare, haide într-un mediu organizat, haide într-un mediu în care circulația este închisă, ai toate măsurile de protecție luate la tine…Totul în mașina aia te face în așa fel încât să rămâi safe în caz de accident. În viața de zi cu zi, lucrurile se schimbă absolut dramatic”, a spus Sebastian Itu.

O altă meteahnă a șoferilor este folosirea telefonului mobil în timp ce conduc. Puțini mai folosesc sistemul handsfree, dar tot mai mulți fac live-uri în timp ce se află la volan.

„Am 26 de ani, folosesc telefonul non-stop, dar trebuie să fii un om suficient de deștept încât să îți dai seama că, în momentul în care te urci la volan, trebuie să poți să pui telefonul jos sau pe un suport sau oriunde, pur și simplu să uiți de el. Tata poate să-mi fie martor, am drumuri de multe ori Cluj-București, peste tot și îl sun când plec din Cluj și îl mai sun când ajung în București sau când mă mai opresc undeva pe drum să beau o cafea sau să alimentez”, spune Sergiu Itu.

Ascultați aici interviul pe care Sebastian Itu  și fiul său, Sergiu, i l-au acordat lui Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: