Interviurile EBS | Șerban Țigănaș: „Clujul nu se poate dezvolta simultan, pe toată suprafața lui, cu același succes”

Arhitectul Șerban Țigănaș a vorbit la EBS Radio despre principalele provocări urbanistice ale Clujului, un oraș în plină dezvoltare.  

 

Șerban Țigănaș este fost președinte al Ordinului Arhitecților din România și este asociat în cadrul unui cunoscut birou de arhitectură din Cluj, care are în portofoliu numeroase proiecte, între care stadionul Cluj Arena.

El a vorbit despre priorități, respectiv care ar trebui să fie acestea într-un oraș ca și Clujul, dar și despre lucrurile care nu ne plac la oraș.

„Orașul nu poate să se dezvolte bine simultan, în toate zonele sale. Este imposibil. Și atunci e nevoie de prioritizare, e nevoie de ierarhie. Care sunt zonele care au potențialul cel mai bun și care urmază să fie susținute la dezvoltare. Când vorbești de sănătatea unui oraș, nu este indiferent unde susții dezvoltarea. Acolo unde este nevoie, acolo unde ea produce efectele cele mai bune, unde înlocuiește, regenerează și așa mai departe, sau acolo unde ești încă imatur din punct de vedere al posibilităților de dezvoltare”, spune Șerban Țigănaș.

Urmăriți interviul integral pe care arhitectul Șerban Țigănaș i l-a acordat lui Ovidiu Cornea.

 

Ne poți asculta și aici: