Interviurile EBS | Simona Simionescu, medic rezident: „Un sistem sanitar nu e eficient când tratează și atât. Trebuie să previi”

Simona Simionescu, medic rezident în specialitatea igienă, a vorbit la EBS Radio despre importanța pe care un sistemul de sănătate trebuie să o acorde prevenției, dar și despre diagnosticul pe internet.

Simona Simionescu a vorbit despre prevenție, unul dintre lucrurile cele mai importante în sistemul sanitar, dar și despre comunicare, capitol la care sistemul sanitar românesc nu excelează.

„Un sistem sanitar, din punctul meu de vedere, ar trebui să acorde o mare importanță prevenției, pentru că asta înseamnă de fapt starea de sănătate a unei națiuni. Înseamnă că nu e bolnavă”, spune Simona Simionescu.

Ea a vorbit și de malpraxis și faptul că un medic în ziua de astăzi este foarte ușor discreditat.

„Oricine care își caută un diagnostic sau posibil diagnostic, se duce pe Google, dă termenii durere de cap sau migrenă și vin răspunsuri de pe forumuri, bloguri, alte păreri care nu au legătură cu specialiștii. Pentru că specialiștii, când fac exemplificare sau explicare de termeni nu prea au vizibiltate. În față se duc cei care sunt citiți de mai multe ori, au mai multe vizualizări”, a mai spus medicul rezident.

Ascultați interviul integral pe care Simona Simionescu i l-a acordat lui Sabin Dăniță.  

 

Ne poți asculta și aici: