Interviurile EBS | Soprana Adela Zaharia: „După fiecare spectacol mă simt ca după un maraton”

Soprana Adela Zaharia a povestit la EBS Radio despre ce înseamnă să fii artist de operă la cel mai înalt nivel și în ce constă viața unei vedete, în afară de momentele de glorie și strălucire.

Adela Zaharia este absolventă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și  căștigătoarea celui mai mare concurs internațional dedicat artiștilor lirici, Operalia. Ea a colaborat cu celebrul Plácido Domingo în mai multe concerte și a povestit și despre scandalul în care tenorul este implicat, acuzat fiind de hărțuire sexuală.

Adela Zaharia a vorbit cu sinceritate la EBS Rado despre viața artistului în afara scenei, care este, mai degrabă, ca cea a unui sportiv de performanță.

„Avem obiceiul de a îmbrăca într-un aer de glamour viața asta de cântăreț de operă și, vă spun sincer, nu este. Poate glamourul este 10% și pentru mine asta a fost un șoc destul de mare la început, fiindcă în timpul studiilor te gândești ce frumos e, tot timpul mergi pe scenă, ești îmbrăcat frumos, toată lumea are grijă de tine, toată lumea te apreciază. Nu e chiar așa”, a spus Adela Zaharia.

Dieta este o parte foarte importantă a vieții unui artist şi, spune Adela Zaharia, cei care cântă dezvotă în timp anumite probleme.

„Una dintre problemele cântăreților de operă profesioniști este refluxul gastroesofagian. Problema este că acel acid, la noi, este și mai accentuat din cauză că ne folosim foarte mult mușchii care înconjoară stomacul și atunci stomacul nu poate să digere în tihnă și produce mai mult acid. Chestia asta pe noi ne afectează pentru că acidul ăla urcă și arde corzile. Mie mi s-a întâmplat – și pe măsură ce înaintezi în vârstă este tot mai greu – mie mi s-a întâmplat deja două spectacole să trebuiască să le anulez din cauza asta”, a spus soprana.

Urmăriți interviul integral pe care soprana Adela Zaharia i l-a acordat lui Adrian Ardelean.

 

 

Ne poți asculta și aici: