Interviurile EBS | Transilvania 4 Sierra Leone sau legătura dintre pasiune și dorința de a face bine

Albert Deak și Cătălin Priscorniță, cei doi clujeni care vor porni în curând într-o călătorie de aproape 9.000 de kilometri până în Africa, au vorbit la EBS Radio despre pasiunea pentru off-road și aventură, despre legătura dintre acest hobby și viața de antreprenor, dar și despre cum vor să vină în ajutorul copiilor din Sierra Leone.

Albert Deak și Cătălin Prisconiță vor participa, la începutul anului viitor, la raliul de off-road Budapesta-Bamako. Vor parcurge un traseu dificil, însă întreaga cursă are și o componentă caritabilă, iar cei doi clujeni și-au propus să vină în sprijinul copiilor din Sierra Leone, una dintre cele mai sărace țări din lume. Ei au demarat, cu această ocazie, o campanie în cadrul cărora clujenii sunt invitați să se implice și să doneze ghiozdane cu rechizite. Acestea pot fi donate la standul deschis la Târgul de Crăciun sau la celelalte locații disponibile pe care le pot găsi pe pagina celor de la Transilvania 4 Sierra Leone. Experiența care îi așteaptă pe cei doi clujeni este una cel puțin inedită.

„O să ne întoarcem schimbați pentru că sistemul de valori pe care îl vedem la noi este total schimbat și total altul în Africa. Acolo dacă dai unui copil un pix colorat vezi pe fața lui o fericire care i-a schimbat lumea. Iar când văd o minge de fotbal sau o jucărie modernă e ceva fantastic”, a explicat, la Interviurile EBS Radio, Albert Deak.

Dacă pentru Cătălin este prima competiție de acest fel, Albert se poate mândri cu participări la edițiile anterioare, unde a trăit experiențe spectaculoase: a fost la un pas de a fi mușcat de un scorpion, a înnoptat lângă crocodili și hipopotami fără a ști la ce pericole se expune și a fost nevoit să demonteze piesă cu piesă mașina pentru a o repara. Inițial, totul a pornit din pasiunea pentru off-road, care este un „microb” pentru cei care ajung să îl practice.

„Este ca un virus pe care îl primești. Ei bine, acest virus lucrează și crește și vrei mașini mai bune, dorești să manevrezi și mai bine mașina, să cunoști limitele tale și ale mașinii. Și mergi efectiv până în pânzele albe”, a precizat Albert Deak.

Viața de antreprenor se îmbină de minune cu pasiunea pentru off-road, spun cei doi clujeni. Ba ma mult, aceștia au găsit anumite elemente comune între cele două domenii.

„Pentru mine off-road-ul este ca o supapă care îmi creează echilibru. Eu în viața de zi cu zi sunt antreprenor și îmi asum responsabilități și riscuri. Se îmbină foarte bine viața mea profesională cu acest eveniment, inclusiv cu partea caritabilă pentru că simt că am fost avantajat în această viață, îmi este bine, am realizat niște lucruri și cred că e momentul în care pot să ofer înapoi celor din jurul meu și pot să ajut. Legat de această complementaritate între off-road și viața mea cred că sunt foarte multe similitudini în acest traseu și viața de antreprenor la nivel de provocări, de necunoscut, de oportunități de creștere”, a explicat Cătălin Priscorniță la EBS Radio.

 

Ascultați aici interviul integral pe care Albert Deak și Cătălin Priscorniță i l-au acordat lui Ioana Pîrlea.

 

Ne poți asculta și aici: