Interviurile EBS | Violeta Fărăgău, Casa Filip: „Am avut convingerea că voi fi ajutată să-i ajut pe alții”

Violeta Fărăgău, inițiatoarea proiectului Casa Filip, un spațiu de odihnă şi speranţă pentru bolnavii de cancer și aparținătorii acestora, a povestit la EBS Radio despre ce înseamnă să faci fapte bune.

Ea a deschis Casa Filip pentru a veni în ajutorul bolnavilor de cancer și a aparținătorilor acestora care vin la Cluj-Napoca pentru tratament și nu-și permit să plătească și șederea la o pensiune sau la un hotel.

Ea a povestit la EBS Radio cum i-a venit ideea acestui proiect, care au fost provocările și de unde a primit ajutor. Dar mai ales despre beneficiari, cu așteptările, temerile și bucuriile pe care și le împărtășesc unii altora în Casa Filip.

„Oamenii nu se mai așteaptă la fapte bune sau la a face bine pur și simplu, fără să aștepți ceva în schimb. Ideea asta că trebuie să fie ceva în spate, trebuie să ne tragă pe sfoară, trebuie să caute ei totuși ceva, nu se poate ca cineva să facă bine pur și simplu și să nu aștepte ceva în shimb sau să nu vrea ceva de la noi, este un lucru care mă surprinde și mă și bucură. Aș vrea să putem să facem ceva atât de neobișnuit încât să surprindem”, spune Violeta Fărăgău.

Ascultați interviul integral pe care Violeta Fărăgău i l-a acordat Ancăi Brășfălean

 

 

 

 

 

 

 

Ne poți asculta și aici: