Investiții de peste 12 milioane de lei pentru îmbunătățirea actului medical la Spitalul de Recuperare

Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca așteaptă bani europeni pentru modernizarea unui corp de clădire și transformarea acestuia în ambulatoriu.

În acest scop, Consiliul Județean a depus două proiecte, care au trecut de faza de eligibilitate și evaluare tehnică. Practic, ambulatoriul ar urma să fie mutat într-un alt corp de clădire, iar în noile cabinete se va regăsi aparatură de ultimă generație.

„Toate dotările sunt moderne, toate sunt de ultimă generație, toate au un efect multiplicator în sensul că deservesc mai mulți pacienți într-un timp mai scurt, din mai multe tipuri de patologii și specialități, asta în ceea ce privește aparatura. Iar în ceea ce privește infrastructura, respectă circuitele necesare, respectă timpii de așteptare, practic eficentizează întreaga activitate. În plus, în partea de dotări am prevăzut achiziția unei camere de oxigenoterapie hiperbară, care are un efect terapeutic conex actului medical de o importanță deosebită”, a declarat pentru EBS Radio directorul Spitalului de Recuperare din Cluj, dr. Sanda Patrichi.

Valoarea lucrărilor se ridică la peste 12 milioane de lei.

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: