Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

Investiții în calitatea apei pe care o consumă clujenii. 2 milioane de lei au fost alocați pentru amplasarea a șapte sații de clorinare

Șapte stații de clorinare a apei potabile vor fi construite în județul Cluj. Investiția, care are ca scop îmbunătățirea calității apei pe care o consumă populația, depășește 2 milioane de lei.

Prima stație de clorinare a apei potabile va fi construită în comuna Geaca. Acest lucru face parte dintr-un proiect mai amplu care vizează amplasarea, pe traseul coloanei de distribuție de pe teritoriul județului Cluj, a șapte stații de clorinare.

Astfel, stații vor fi la Gherla, Huedin, Lujerdiu, în comuna Cornești, Geaca, Luna de Jos, în comuna Dăbâca, Dângăul Mare, în comuna Căpușul Mare și Hășdate, în comuna Săvădisla.

În valoare totală de 2.091.484 de lei, investiția în cele șapte stații este finanțată din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare, constituit de Compania de Apă Someș și Consiliul Județean Cluj.

Fondul a fost constituit tocmai pentru derularea acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

„Ceea ce ne preocupă, în paralel cu extinderea continuă a rețelelor și racordarea unui număr cât mai mare de locuitori la apă și canalizare, este să creștem constant calitatea apei pe care o furnizăm clujenilor”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Stația de la Geaca va fi amplasată în imediata vecinătate a stației de pompare din localitate și va avea rolul de a asigura consumatorilor din localitate o apă de înaltă calitate, certificată.

Lucrările vor începe la finalul lunii ianuarie, în funcție de condițiile atmosferice.

În acest moment, tratarea apei din rețea, inclusiv prin clorinare, are loc la sursele de captare, însă, din cauza lungimii considerabile a rețelei de distribuție, s-a considerat că în anumite localități apa trebuie să fie supusă unui proces adițional de tratare.

X
X
X