VIDEO | Invitație în România. Prințul Charles: „Îi încurajez pe toţi românii să descopere bogăţiile de necrezut din țara lor”

Campanie de susținere a turismului în România: Prinţul Charles al Marii Britanii îi îndeamnă pe români să îşi petreacă vacanţele în țară şi să descopere bogăţiile de necrezut” ale acesteia. Într-un film prezentat la reşedinţa sa din localitatea covăsneană Valea Zălanului, moștenitorul tronului Regatului Unit afirmă că ţara noastră este „admirabilă” şi „uimitoare” ca diversitate.

Prinţul Charles, care narează acest film, spune că a venit pentru prima dată în România în urmă cu 20 de ani şi că a descoperit zone spectaculoase, menţionând că ţara noastră ocupă un loc deosebit în inima sa, iar la fiecare vizită o parte din el se simte acasă.

România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei”, menţionează Prinţul Charles.

Filmul, care are o durată de cinci minute, a fost realizat de jurnalistul britanic Charlie Ottley, producătorul seriei de documentare Wild Carpathia, cu scopul de a sprijini industria turismului din România.

Alteţa Sa îi îndeamnă pe români să-şi descopere ţara şi să fie mândri de natura, fauna sălbatică, gastronomia, tradiţiile şi cultura lor. Peste tot în lume ţările şi-au închis graniţele şi oamenii au fost nevoiţi să pună capăt călătoriilor. Sunt conştient de efectul devastator al acestei situaţii asupra sectorului turistic, a hotelurilor, restaurantelor şi altor întreprinderi turistice, dar şi a milioanelor de locuri de muncă ce depind de ele. Dar timpul petrecut acasă oferă, la rândul său, nenumărate ocazii minunate de a explora şi de a descoperi. Pe măsură ce restricţiile sunt eliminate oamenii vor dori să călătorească din nou şi să redescopere lumea din jurul lor. E de înţeles că mulţi vor dori să ia primul avion şi să schimbe familiarul cu o gură de aer străin. Totuşi, acum e momentul ideal să ne redescoperim rădăcinile şi să refacem legătura cu moştenirea noastră. Sunt convins că românii care vor face astfel vor găsi nenumărate motive să se bucure şi să fie mândri de ţara lor”, subliniază Prinţul Charles de Wales.

Iubitor al tradițiilor românești și al frumuseții Transilvaniei, Prințul Charles deține mai multe proprietăți aici.

 

Sursă foto: pixabay.com

Sursă video: youtube/wild carpathia

Ne poți asculta și aici: