Invitație pe ringul de… vals. Balul Operei îi așteaptă pe clujeni cu momente artistice inedite

Cinci sute de clujeni sunt așteptați sâmbătă la cea de a 26-a ediție a Balului Operei.

Aceștia vor avea parte de un spectacol cu arii de operă, inclusiv din repertoriul românesc, balet, dar și o repriză artistică inedită, de jazz și muzică de film interpretate la țambal și orchestră de operă.

Soprana Mihaela Marcu, prezentă pe scenele internaționale o va înlocui pe Adela Zaharia, românca nominalizată la Oscarurile Operei, care nu a mai putut onora invitația, din motive medicale.

Ceilalți invitați speciali sunt tenorul Ioan Hotea și interpretul la țambal Marius Preda, cel care a introdus acest instrument în jazz-ul internațional, dar și în lumea filmului.

„O să cânt două lucrări ale maestrului Cosma. Muzica de film se pupă foarte bine cu conceptul ăsta de bal. Și muzicile lui Cosma sunt foarte ritmate, au o chestie de funky în ele. E și carisma mea, personalitatea mea acolo, dar este foarte greu să ai libertate când ai fracul ăla pe tine, că trebuie să te miști, dar o să găsesc eu o alternativă”, a spus Marius Preda.

Aproximativ 150 de instrumentiști, balerini, membri ai corului și soliști vor fi prezenți pe scenă, iar după momentele artistice, dirijate de Davide Crescenzi, toți participanții la Balul Operei sunt invitați pe ringul de… vals.

Evenimentul își propune să reunească elitele profesionale ale orașului și este unul interactiv.

„Ei dacă respectă acest dress code, dacă militarii vin cu haina de gală militară, dacă cei care au decorații și le pun în piept, prin faptul că ei înconjoară artiștii pe scenă și artiștii vor cânta în mijlocul publicului, ei în partea a treia merg și dansează în sala de bal, unii stau în lojă și îi analizează pe cei care dansează și se creează această atmosferă de bal vechi, de basm cum ai spune azi, prin toate aceste lucruri publicul devine personaj”, spune directorul Florin Estefan, directorul Operei Române din Cluj.

Balul Operei a ajuns la cea de-a 26-a ediție, fiind al treilea an când evenimentul se află în organizarea directă a Operei Naționale Române din Cluj. Bugetul evenimentului este în acest an de aproximativ 95.000 de euro.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: