IT-ul clujean amână întoarcerea “la sediu”. Director de cluster: Companiile mari nu vor grăbi angajații să revină la birou

Numeroase firme din IT-ul clujean amână, deocamdată, momentul întoarcerii majorității angajaților la birouri, în ciuda măsurilor de relaxare anunțate pentru 15 mai. Peste 22.000 de oameni lucrează în domeniul tehnologiei și al comunicațiilor la Cluj-Napoca.

“Lumea este cumva în stand-by!”

Activitatea remote (lucrul de la distanță, de acasă, n.red.), permisă anterior angajaților doar în unele companii, a devenit regulă generală și în companiile clujene de IT, odata cu debutul pandemiei. Deși decizia aparține fiecăreia dintre firme, majoritatea managerilor sunt prudenți cu privire la reîntoarcerea angajaților la birou:

„Companiile mari de IT nu se vor grăbi să încurajeze angajații să se întoarcă la locul de muncă. Există și firme mai mici care, cu măsurile de rigoare, se gândesc să își reia într-o anumită  proporție activitatea, dar lumea este cumva în stand-by și așteaptă să vadă ce se întâmplă după relaxarea condițiilor generate de pandemia aceasta”, a spus pentru EBS Radio, director executiv al Transilvania IT Cluster, Bianca Muntean. Organizația reunește zeci de companii de IT prezente pe piața din Cluj, între care și câteva cu sute, sau chiar peste 1.000 de angajați.

Angajați din unele firme, la birouri doar din toamnă

Companiile nu se grăbesc așadar să ia decizii, iar companiile mari sunt extrem de precaute, precizează Bianca Muntean. Aceasta deoarece zona de siguranță și de securitate este extrem de importantă. În plus, firmele din IT au și reușit cu succes să își transfere munca de la birou, acasă, deci nu sunt forțate să își reia brusc activitatea după 15 mai.

„Fiecare firmă își gestionează partea aceasta de riscuri și de strategie, toate firmele își fac proceduri pentru eventuala întoarcere la birou. Dar, sunt firme care ne-au spus ca urmează să își reia activitatea  la birou undeva din vară, poate chiar în toamnă, când va fi mai sigur care este impactul relaxării măsurilor”, a spus Bianca Muntean.

Obișnuiți cu munca remote

În domeniul IT, numeroase firme au dezvoltat încă de mai mulți ani procese de lucru care permit inclusiv munca de la distanță. Este și cazul lui Tudor Rus, programator și manager al unei mici firme de soft:

 “Folosim sisteme de project management, task management online, le avem de peste 10 ani puse la lucru și suntem obișnuiți cu ele. Cel puțin încă una-două luni vom continua în acest mod de lucru remote, să lucrăm de acasă, să dezvoltăm proiectele în același mod și ritm, ca și cum am fi la birou și considerăm că este mult mai sigur pentru noi să mergem cu această abordare”, a spus pentru EBS Radio Tudor Rus.

Experiență de IT-ist: Atenuăm distanțarea cu ‘ședințe’ non-bussiness”

Pentru Liviu (35 de ani), programator cu vechime în IT, lucrul de acasă nu e ceva nou. Și totuși, chiar dacă statutul de “business partener” la compania cu peste 1.000 de angajați pentru care lucrează, îi permitea să lucreze de acasă, a preferat, până la debutul pandemiei, să presteze munca de la sediul firmei, “din motive mai mult subiective”: “Preferam o plimbare până la birou și înapoi acasă, mai ieșeam la o poveste cu un coleg, aveai cu cine socializa, tot timpul găseai pe cineva drag cu care să mergi la masă…”, a povestit Liviu. Chiar dacă, la fel ca și colegii, după pandemie, și-a comutat biroul acasă, graficul unei zile obișnuite de lucru nu s-a schimbat de nimic, “task-urile” și provocările au rămas aceleași, iar ședințele cu aceeași oameni, “ba chiar de la aceleași ore”: “În plus, au apărut ședințe, așa-zise coffee-break-uri, la care se discută și lucruri non-business, pentru a mai atenua distanțarea socială”, a continuat el.

“În afară de distanțare, în rest sunt doar avantaje!”

Pe scurt, tot ce făcea de la birou, acum face de acasă, iar instrumentele și tehnologia disponibile fac să nu existe impedimente în rezolvarea sarcinilor de lucru, la standardele cerute de calitate, a spus programatorul. “Singurul dezavantaj ar putea fi distanțarea de colegi, dar asta o văd ca pe o provocare. Eu lucrez cu oameni distribuiți geografic de ani de zile. În rest, doar avantaje: lucrul de acasă te forțează să fii mai responsabil cu timpul personal și profesional, mai multă liniște în jurul tău și o concentrare mai bună la task-uri. Personal, cred că lucrul de acasă o să câștige tot mai multe teren în viitor, cel puțin pentru cei din zona IT-ului”, a conchis Liviu.

Scăderi ale comenzilor, dar nu peste tot

În general, spune Bianca Muntean, firmele din domeniul IT au reușit să își desfășoare în parametri normali activitatea, dat fiind specificul muncii, dar au existat provocări nu doar în privința motivării angajaților, ci și din punct de vedere al sustenabilității afacerilor.

„Au existat, bineînțeles, scăderi de comenzi,  pentru că multe industrii care sunt clienții companiilor de IT și-au închis activitatea. Și aici vorbesc de industrii din Germania, Vestul Europei, dar, în mare, s-au adaptat și, pe zona de productivitate, toate firmele au fost preocupate sa mențină un echilibru pentru angajații lor, să găsească diverse mijloace să îi motiveze, pentru ca e un cu totul alt stil de lucru”.

Pentru firme mai mici, mutarea multor tipuri de activități în online, de la cultură la industria alimentară, a dus la unele creșteri ale comenzilor.

“Fiind o firmă relativ mică, cu clienți și proiecte mici, ca volum, ca bugete, am simțit chiar o creștere a unor astfel de proiecte, la bugete mai reduse. Cred că clienții au conștientizat nevoia și necesitatea de a fi prezenți online și au început să se gândească la investiții, probabil mai mici, astfel încât să poată să fie prezenți online și să testeze noi modalități de lucru”, a adăugat Tudor Rus.

IT&C, cei mai mulți angajați din Cluj-Napoca

Sectorul tehnologiei informației și al comunicațiilor concentrează peste 10% (peste 22.000 de persoane) din totalul de peste 200.000 de angajați din Cluj-Napoca, potrivit Centrului pentru Studierea Datelor din UBB. Numărul angajaților din IT a crescut considerabil în ultimii ani, dublându-se efectiv între 2014 și 2018. Potrivit unui studio din 2017, 1.200 de companii de IT, dintre care mai bine de un sfert start-up-uri, activau în județ. Cifrele au crescut însă de atunci.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: pixabay.com