Italia a intrat în carantină. Clujeancă stabilită în Peninsulă: „E un moment în care e nevoie de mult bun simț”

Italia este prima țară din Europa unde a fost impusă carantina totală din cauza numărului mare de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a semnat decretul privind instituirea carantinei pe întreg teritoriul țării

 

Începând de marți, 10 martie, cetățenii au voie să circule doar pentru a se duce la serviciu sau pentru urgențe personale.

Starea de carantină din Italia implică și interdicția de a participa la adunări publice.

Primele măsuri stricte au fost luate, în Peninsulă, sâmbătă. Cel puțin 16 milioane de persoane au fost blocate în Lombardia.

Ulterior, Guvernul de la Roma a impus carantina pentru 15 regiuni din nordul țării. Acum, măsurile au fost extinse pe întreg teritoriul Italiei.

Mirela Baciu, o clujeancă plecată în Italia de 18 ani, a stat de vorbă telefonic cu Tiberiu Crișan la emisiunea WakeUp Cluj despre situația din Italia și despre faptul că a decis, pentru prima dată în toți acești ani, să nu vină acasă, în România, de Paști.

Ea a și postat pe pagina de Facebook aceste gânduri, respectiv de ce e nevoie ca oamenii, în situația dată, să rămână acasă.

„E un moment în care e nevoie de foarte mult bun simț, pe lângă simț civic…Ideea că eu sunt un potențial pericol pentru încă patru persoane, mi s-a părut un motiv suficient de puternic pentru a rămâne acasă”, a spus la EBS Radio Mirela Baciu.

Ascultați aici ce spune clujeanca despre situația din Italia, cum au reacționat oamenii și mesajul către românii care vor să vina acasă din Italia.

 

În Italia sunt peste 9.000 de persoane infectate cu noul coronavirus și s-au înregistrat mai mult de 460 de decese.

 

Sursa foto: Guvernul Italiei