Jeff Bezos a devenit, în plină criză cauzată de pandemie, primul om din lume cu o avere de peste 200 de miliarde de dolari

CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, a ajuns la o avere de peste 202 miliarde de dolari.

El a devenit astfel, prima persoană din lume care a depăşit pragul de 200 de miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires Index.

Bezos este acum este mai bogat cu 78 de miliarde de dolari decât Bill Gates, cofondatorul Microsoft, ocupantul poziţiei secunde în topul celor mai bogaţi oameni din lume, scrie CNBC, citat de Mediafax.

Jeff Bezos a devenit cel mai bogat om din istoria recentă încă din din 2018, când averea sa personală a depăşit 150 de miliarde de dolari. A devenit cel mai bogat om din lume în 2017.

Cea mai mare parte a averii lui Jeff Bezos e plasată în acţiuni Amazon, iar acestea au atins cote record în aprilie pe fondul cererii fără precedent din partea consumatorilor, în contextul pandemiei de Covid-19 şi a restricțiilor impuse de aceasta.

Începând de miercuri, Amazon valorează mai mult de 1,7 trilioane de dolari, ceea ce o face a doua cea mai valoroasă companie din SUA, după Apple.

Averea lui Bezos ar fi atins mai repede pragul de 200 de miliarde de dolari, dacă nu ar fi fost divorţul de soția sa MacKenzie Scott.

Fosta soţie a lui Jeff Bezos se află acum pe locul 13 în Indexul miliardarilor şi a devenit una dintre cele mai bogate femei din lume în urma divorţului, când a primit o participaţie de 4% din acţiunile Amazon, ceea ce i-a asigurat o avere de 37 de miliarde de dolari. Averea ei personală se ridică acum la peste 66 de miliarde de dolari.

 

Sursa foto: Wikipedia

 

Ne poți asculta și aici: