Klaus Iohannis: Armata vine în sprijinul forțelor de ordine publică. Persoanele de peste 65 de ani nu mai au voie să iasă din casă

Președintele României a transmis astăzi că toate recomandările făcute prin Ordonanța Militară nr. 2 devin obligații. Oamenii în vârstă vor trebui să stea tot timpul în casă.

Președintele României a precizat că s-a convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea infecției cu noul coronavirus.

„Se vor introduce noi restricții de circulație, în sensul că recomandarea devine o obligație, după principiul ‘stăm acasă’. Oamenii pot ieși să meragă la serviciu, la cumpărături pentru alimente, dar restricțiile devin obligații. În această perioadă vom pregăti pentru persoanele în carantina sau izolare, măsuri de supraveghere electronică”, a spus președintele care a precizat că armata va fi folosită pentru a gestiona mai bine situația din teren.

„Persoanele cele mai vulnerabile sunt cele peste 65 de ani. Avem nevoie de măsrui speciale și de restricții speciale pentru a le proteja. Pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui să stea tot timpul acasă”, a spus președintele României, Klaus Iohannis.

Aceste măsuri intră în vigoare începând de mâine dimineață, după ce va fi emisă o nouă ordonanță militară.

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, la finalul sedinței de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Victor Costache și Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ionel Ciucă

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Marţi, 24 martie 2020

 

Ne poți asculta și aici: