Klaus Iohannis: După 15 mai putem discuta despre măsuri de relaxare

Autoritățile ar putea lua măsuri de relaxare a restricțiilor, însă doar după data de 15 mai și numai dacă va scădea numărul infectărilor și al deceselor provocate de coronavirus, a anunțat președintele Klaus Iohannis. 

Șeful statului a declarat că măsurile vor fi luate gradual.

„La început, vor fi posibile activități care prezintă un risc mic de contaminare cu acest virus. Este nevoie de o evaluare a medicilor, dar și de o evaluare economică, pentru că noi ne dorim să repornim economia României. După 15 mai vom intra într-o nouă perioadă care, dacă respectăm în continuare măsurile impuse de autorități, sigur va duce la o îmbunătățire a traiului nostru. Relaxare înseamnă că autoritățile se vor implica mai puțin în viața cetățenilor și atunci responsabilitatea revine, mai mult decât până acum, fiecăruia dintre noi”, a spus președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, șeful statului a mulțumit bisericilor și credincioșilor catolici și ortodocși pentru că au respectat recomandările autorităților pentru perioada sărbătorilor pascale. Klaus Iohannis a participat, astăzi, la o ședință de evaluare a măsurilor luate până acum de autorități, alături de premierul Ludovic Orban și de unii membri ai Guvernului. România se află în stare de urgență până la jumătatea lunii mai.

 

Sursa foto: https://www.presidency.ro/

 

 

Ne poți asculta și aici: