Kraftwerk, pionierii muzicii electronice, incluși în Rock & Roll Hall Of Fame

Cine-a spus că Rock & Roll Hall Of Fame este doar pentru staruri rock and roll? Iată că pionierii muzicii electronice, grupul german, Kraftwerk, a fost onorat cu celebrul premiu de excelență în muzică la ediția din acest an.

Onorați de către Pharrell Williams, Martin Gore de la Depeche Mode, Darryl McDaniels de la Run-DMC, James Murphy de la LCD Soundsystem și Philip Oakey de la Human League, Kraftwerk a primit premiul alături de LL Cool J, Billy Preston și Randy Rhoads.
Trupa a mai fost nominalizată de șase ori pentru premiu, dar abia acum au primit distincția.

„Bun venit în Rock & Roll Hall Of Fame, Kraftwerk! A fost cu adevărat un moment seismic pentru muzică, așa cum o știm noi. Cu toții ar trebui să fim recunoscători pentru aportul adus de Kraftwerk muzicii; de aceea această recunoaștere e atât de importantă.” a spus Pharrell Williams în ceremonia de introducere. „Rock & Roll Hall of Fame e un loc foarte special. Dar aș sugera să creăm o sub-secțiune, rezervată artiștilor care și-au inventat genul; pentru că acolo e locul trupei Kraftwerk”, a continuat Pharrell.

Williams a mai vorbit și despre relația lui personală cu trupa electronică, întrucât l-a cunoscut pe co-fondatorul Kraftwerk, Florian Schneider, înainte de a muri în luna mai a anului trecut.
Și Martin Gore de la Depeche Mode și-a împărtășit dragostea pentru grup, vorbind despre influența Kraftwerk asupra trupei lor în anii ’80.

Considerați la scară largă inovatori și pionieri ai muzicii electronice, trupa a început ca parte a scenei experimentale Krautrock din Germania de Vest la începutul anilor ’70. La scurt timp după, muzica lor și-a însușit în totalitate instrumentele electronice, inclusiv sintetizatoare, drum machines, vocodere și instrumente muzicale experimentale customizate. Iar cea a urmat, a rămas în istorie

Ne poți asculta și aici: