La Cluj, fosta Clinică de Medicina Muncii preia de joi pacienți COVID

Unitatea din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență are o capacitate de spitalizare de 32 de locuri.

(Foto: scjucluj.ro)

 

În condițiile creșterii constante a numărului de cazuri de COVID-19, specialiștii din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență analizează și revenirea la specificul COVID a uneia dintre cele două unități care au tratat anterior pacienți infectați cu noul virus.

Sunt luate în calcul toate care au fost în linia COVID. Și Recuperarea și Medicală 1. Din păcate, evoluția epidemiologică nu este favorabilă în acest moment și nu putem risca să nu avem locuri. Sigur că trebuie să ne gândim pe termen mai lung și să mergem pe o variantă de unitate medicală care să aibă o capacitate mare de primire de pacienți, ca să nu trebuiască să tot redeschidem câte un nou spital la două săptămâni. La număr de paturi se califică Recuperarea, dar aștept propunerile specialiștilor. Grupul Tehnic Medical trebuie să decidă în cunoștință de cauză”, a declarat prefectul Mircea Abrudean pentru EBS Radio.

În acest moment, peste 230 de pacienți, dintre care 12 la terapie intensivă, sunt internați în cele două unități COVID din județ: Spitalul de Boli Infecțioase și cel de Pneumoftiziologie.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: