Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

La Cluj, îndrăgostiții vor fi răsfățați în acest an

De Ziua Îndrăgostiților, 14 februarie, au fost pregătite evenimente pentru fiecare.

Astfel, clujenii au de ales între concerte, spectacole de teatru, dar și alte evenimente menite să îi scoată în oraș.

Opera Maghiară programează încă de joi seară, de la 18.30, opera buffă „Elixirul dragostei”, de Gaetano Donizetti, o comedie care îmbină umorul exploziv cu emoția și sentimentul. De asemenea, cunoscuta trupă Direcția 5, concertează de la ora 19.30 la Casa de Cultură a Studenților din Cluj.

În 14 februarie, chiar de Ziua Îndrăgostiților, Filarmonica clujeană prezintă, de la ora 19.00, la Auditorium Maximum, un spectacol inedit: Love for jazz (foto).

Vor evolua interpreți apreciați de jaz, iar programul va include chiar și lucrările unora dintre ei, cum este cazul lui Thomas Turunen sau cel al Elenei Mîndru.

Cunoscutul actor Marcel Iureș, va putea fi văzut tot vineri la cinema „Florin Piersic”, de la ora 19.00, în spectacolul Moș Nichifor Coțcariul, după un text al lui Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija. Este un spectacol despre întâlnirea și confruntarea dintre două generații, una conservatoare, ironic-tradiționalistă, și cealaltă, modernă, agresivă în fragilitatea ei.

Valentine’s Day aduce și un eveniment dedicat îndrăgostiților de… fotografie. Astfel un laborator unde vor putea fi developate poze color, dar și alb- negru, va fi inaugurat în Piața Mihai Viteazu numărul 30, cu o expoziție de fotografii alb-negru mărite în camera obscură, care va putea fi vizitată între orele 19.00-22.00.

În paralel cu oferta culturală de Valentine’s Day, numeroase cluburi și localuri din Cluj organizează evenimente cu tematică dedicată Zilei Îndrăgostiților.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: Facebook/Filarmonica de Stat Transilvania

 

X
X
X