La Cluj se construiește o bază sportivă pentru nevăzători. Investiția este de peste 50.000 de euro

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca va beneficia de o bază sportivă creată special pentru nevăzători.

Investiția este una extrem de importantă pentru elevi.

Prin promovarea acestui tip de sport îi ajutăm un pic să își depășească limitele, să facă mișcare. Noi avem un teren de sport, dar este un teren clasic. Și pentru că avem o echipă de torball (sport dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere, n.red.) care participă la turnee internaționale și care a câștigat numeroase premii, am făcut o adresă către Compania Națională de Investiții și către Federația de Fotbal să ne ajute să adaptăm terenul la specificul dizabilității vizuale. Acest teren trebuie să fie adaptat astfel încât ei, atunci când stau pe jos și se aruncă pe jos să nu se lovească”, a declarat pentru EBS Rado Olimpia Luca, directorul instituției de învățământ.

Terenul va fi construit până la sfârșitul anului viitor. Finanțarea este asigurată de Compania Națioanală de Investiții, iar valoarea estimată pentru o astfel de bază sportivă destinată nevăzătorilor este de peste 50.000 de euro. În țară vor fi construite alte încă cinci proiecte similare.

 

Ioana Pîrlea

 

Sursa foto: Facebook/Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca

 

X
X
X