La Cluj „va răsări” o pădure a brazilor de Crăciun

Clujenii care au cumpărat de sărbători brazi în ghiveci au acum șansa de a le da o nouă viață.

Voluntarii CERT Transilvania au inițiat o campanie de salvare a acestora printr-o acțiune de împădurire. Brazii vor fi replantați în zona de munte a județului.

„Scopul campaniei este de a oferi celor care își doresc ca bradul lor de Crăciun să supraviețuiască în continuare și să se întoarcă la familia lui această șansă. Cei care vor să îi doneze au posibilitatea să îi ducă în cele trei locații afișate pe pagina noastră de Facebook. Vom anunța tot așa, public, campania de plantare, astfel încât cei interesați să vină împreună cu noi. În postarea pe care am făcut-o am recomandat tuturor să își eticheteze brazii, astfel încât în timp să îi poată recunoaște în pădurea brazilor de Crăciun”, a declarat pentru EBS Radio Dan Jecan, președintele asociației.

În schimb, clujenii care au cumpărat brazi tăiați trebuie să știe că în acest weekend aceștia pot fi ridicați printr-o acțiune gratuită de la punctele gospodărești, însă de săptămâna viitoare vor fi nevoiți să ducă brazii la cele două centre de colectare pentru deșeuri voluminoase din cartierele Mărăști și Mănăștur.

 

Ioana Pîrlea

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: