La Cluj, vacanța de vară se încheie cu un festival al păpușilor. WonderPuck va fi transmis și online

În ultimul weekend al vacanței mari din 2020, micii spectatori clujeni sunt așteptați, alături de părinți și bunici, la cea de-a patra ediție a Festivalului Stradal WonderPuck.

Pe lângă teatru de păpuși și teatru itinerant, statui vivante, teatru pe roți, concerte și proiecții, publicul este așteptat și la expoziții și ateliere online. Cei care nu pot participa la evenimente, pot urmări transmisiuni live din Piața Unirii.

Pentru că numărul de locuri este limitat, iar spectacolele sunt în cea mai mare parte rezervate, în timpul Festivalului WonderPuck 2020 vor avea loc o serie de evenimente și transmisiuni online pentru cei care nu pot să ajungă la spectacole.

Primul atelier va fi joi, 10 septembrie, constând într-o sesiune online de gătit raw-vegan, cu Domnul Păpădie și Prosop.

O noutate constă în faptul că spectacolele și momentele artistice din Piața Unirii se vor transmite în regim de live streaming.

Cea de-a patra ediție a evenimentului oferă publicului clujean și câteva expoziții. Structura „Tunelul timpului de pe Bulevardul Eroilor găzduiește în aceste zile expoziția de fotografie „Puck 70”, cu imagini din arhiva Teatrului de Păpuși „Puck”. De asemenea, în foaierul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” din Cluj poate fi vizionată expoziția „În căutarea lui Puck”, realizată în colaborare cu studenții Universității de Arte și Design din Cluj-Napoca.

Totodată, pe parcursul celor trei zile de festival, în Piața Unirii vor fi amplasate câteva expoziții în aer liber cum ar fi „Fantasy is born in Transylvania”, de Florin Marc, „Rochiile de metal”, de Florin Marin, „Eye to eye” de Elena Ilaș sau Botanical Fantasy de Ștefania Ștefănescu. Aceeași piață va găzdui și expoziția holografică cu fractali „Brâncuși”, realizată de Armand Richelet-Kleinberg și Radu Dinulescu.

Deschiderea oficială a celei de-a patra ediții a Festivalului Stradal WonderPuck va avea loc vineri, 11 septembrie, de la ora 16.30, în Piața Unirii.

Programul cuprinde nu mai puțin de 32 de momente artistice, plus șapte expoziții și cinci ateliere. Cele patru locații ale ediției din acest an sunt Piața Unirii, curtea Muzeului de Artă, curtea Muzeului de Istorie a Transilvaniei și cea a Castelului Bánffy de la Bonțida.

Printre spectacolele pregătite pentru cei mici se numără „Vasilache și Marioara în jurul lumii”, prezentat de artiștii Teatrului de Păpuși „Puck”.

O altă noutate a ediției 2020 a Festivalului WonderPuck va fi proiecția filmului de animație cu păpuși „Hugo și Dragonul”, în regia lui Philippe Baylaucq, proiectat duminică, 13 septembrie, de la ora 21.00, în curtea Muzeului de Artă, în parteneriat cu Institutul Francez Cluj.

Accesul la evenimentele se va face pe baza rezervării de bilete, care sunt gratuite, pe site-ul WonderPuck, cu respectarea măsurilor de siguranță.

Amănunte puteți afla si aici:

 

Ne poți asculta și aici: