La Teatrul Maghiar din Cluj s-a lăsat cortina. În stagiunea care tocmai s-a încheiat au fost puse în scenă 140 de spectacole

Peste 28.000 de spectatori au asistat la spectacolele Teatrului Maghiar din Cluj în stagiunea încheiată oficial astăzi.

Imagine din Spectacolul Neguțătorul din Veneția, distins cu premiul UNITER pentru regie, care îi aparține lui Tompa Gabor. Foto: Teatrul Maghiar din Cluj

 

Instituția a găzduit în ultimul an 140 de spectacole, dar și o nouă ediție a Festivalului Internațional de teatru Interferențe, care a atras aproximativ 6.000 de spectatori.

„Interferențele din 2007, dacă facem o comparație cu festivalul din 2018, este o diferență mare. Mult mai multe pături sociale și mult mai mulți clujeni au venit la spectacole. Pentru asta trebuie timp ca să te obișnuiești cu un tip de repertoriu, cu diversitatea de stiluri. E foarte important să avem cât mai mulți spectatori, dar nu cu orice preț”, a declarat Tompa Gabor, directorul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj.
.

În cadrul stagiunii 2018-2019, au fost prezentate 8 premiere, iar una dintre ele, Neguțătorul din Veneția, a câștigat în acest an premiul UNITER pentru cea mai bună regie, semnată de Tompa Gabor.

Toate spectacolele Teatrului Maghiar sunt subtitrate în limba română, iar unele dintre ele și în engleză.

Ovidiu Cornea