Liceele Bălcescu și Ghibu intră de luni în scenariul roșu de funcționare: ore exclusiv online

Elevii de la două dintre cele mai mari unități de învățământ din județ, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” și Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca vor trece la cursuri exclusiv online începând de luni.

Decizia a fost luată după ce la ambele licee au fost înregistrate minimum 3 cazuri de infectare cu COVID-19 a unor elevi din clase diferite. La Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” sunt 7 cazuri active de COVID-19, la „Onisifor Ghibu” sunt 9.

Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, care are aproape 1.700 de elevi, a publicat pe pagina de internet a unității de învățământ o informare în acest sens adresată profesorilor. Aceasta explică faptul că decizia vine în urma recomandării făcute de Direcția de Sănătate Publică a județului și ar urma să se aplice timp de două săptămâni. Decizia vizează elevii începând de la clasa pregătitoare până la a XII-a.

„Trecem cu totul în online, dar cazurile sunt la gimnaziu și liceu, erau 4 cazuri, azi [vineri n.r.] s-au mai confirmat 3. Avem logistica pregatită, mai sunt părinți care trebuie să ridice tabletele, le aveam pregătite, dar nu ne gândeam că vom ajunge așa repede în acest scenariu”, a spus, la EBS Radio, directoarea Marinela Zamfir.

„Avem logistica necesară pentru a desfășura întreaga activitatea online”

La Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” învață aproape 2.000 de elevi, aceasta fiind cea mai mare unitate de învățământ din județ. Și la acest liceu, decizia vizează toate clasele, de la pregătitoare până la a XII-a.

Directoarea liceului, Monica Bereș, a precizat, la EBS Radio, că întreaga unitate va fi închisă, chiar dacă elevii din ciclul primar, respectiv cei din gimnaziu și liceu învață în două unități distincte, situate la o distanță de câteva sute de metri una de alta, iar două clase a XII-a studiază în săli ale Inspectoratului Școlar Județean.

„În acest moment sunt 9 cazuri active, în fiecare ciclu [clasele 0-4, gimnaziu și liceu n.r]. Va trece în online întreaga activitate. Am ținut legătura în permanență cu autoritățile și am stabilit că de luni intrăm în scenariul 3. Avem logistica necesară pentru a desfășura toată activitatea online, încă din vară ne-am pregătit pentru aceasta variantă”, a spus, la EBS Radio, directoarea liceului, Monica Bereș.

 

Ovidiu Cornea

 

 

Ne poți asculta și aici: