Liceele clujene unde s-a intrat cu cele mai mari medii

Ministerul Educației a anunțat rezultatele repartizării elevilor în licee, în urma Evaluării Naționale din acest an și a opțiunilor exprimate de elevi.

Colegiul Național Emil Racoviță și liceele Avram Iancu și Nicolae Bălcescu sunt cele trei licee unde, la profilul Mate-Info s-a intrat cu cele mai mari medii. La Racoviță și Avram Iancu, care au scos fiecare câte 56 de locuri la concurs, la acest profil ultima medie de intrare a fost 9.77, în timp ce la Liceul Nicolae Bălcescu, unde au fost disponibile 28 de locuri, ultima medie a fost 9.73.

Profilul Mate-Info de la cele trei licee se află în Top 50 național pe specializări (Racoviță și Avram Iancu pe locurile 12 și 13, iar Bălcescu pe 22) unde s-a intrat cu cele mai mari medii. Pe primele 3 locuri sunt Colegiul Național Sfântul Sava din București, unde la profilul Mate-Info ultima medie a fost 9.98, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, tot din Capitală, cu 9.90 și Colegiul Frații Buzești din Craiova, unde la Științe ale Naturii s-a intrat cu 9.89.

În liceele clujene au fost disponibile 3.556 de locuri, fiind repartizați 3.514 de candidați. 16 dintre aceștia au fost admiși cu media generală 10. În total, în județul Cluj, au fost completate 50.838 de opțiuni, o medie 13,20 de opţiuni per elev.Cu toate acetsea, 314 elevi din județ, dintre care 148 din Cluj-Napoca, nu au fost repartizaţi în această etapă pentru că nu au completat un număr suficient de opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în următoarea etapă de admitere, care are loc între 24 iulie și 3 august 2020.

În această etapă au mai rămas 42 de locuri disponibile, la nivelul județului, dintre care 16 în Cluj-Napoca.

 

Ovidiu Cornea

 

Foto: Arhivă

 

Ne poți asculta și aici: