Lucrările la Drumul Bistriței vor continua în acest an. Modernizarea șoselei din Chinteni va începe doar anul viitor

Lucrări importante la infrastructura rutieră a județului vor continua în acest an, în județul Cluj. În schimb, modernizarea drumului din Chinteni nu va putea începe decât anul viitor.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că sunt prevăzuți bani în bugetul pe acest an pentru lucrările la Drumul Bistriței, care sunt finanțate, în cea mai mare parte, din fonduri europene.

Șoseaua, care are o lungime de peste 50 de kilometri, pornește din comuna clujeană Așchileu, la limita cu județul Sălaj și ajunge până la limita cu județul Bistrița-Năsăud.

În schimb, modernizarea drumului județean de la Chinteni până la limita cu județul Sălaj, un alt proiect al CJ Cluj, nu va putea fi realizată în acest an. Asta pentru că în zonă trebuie introdusă mai întâi o magistrală de apă.

„Compania de Apă derulează un proiect integrat pe Cluj și Sălaj, iar această aducțiune de apă care va pleca din Cluj înspre Sălaj va fi făcută pe mijlocul drumului județean până aproape de limita cu județul Sălaj și din acest motiv acel drum nu va putea intra în modernizare, ci doar într-o fază de întreținere. Eu cred că în acest an se va reuși doar introducerea conductei de apă, urmând ca anul viitor să se realizeze modernizarea drumului, respectiv refacerea totuarelor”, a spus președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Alin Tișe a mai declarat că în acest an va începe și modernizarea drumului de la Cojocna.

Ne poți asculta și aici: