Lucrările la noua clădire a Liceului „Onisifor Ghibu” vor fi gata în toamna anului viitor. Aici vor funcționa 9 laboratoare

Lucrările la noua clădire a școlii cu cel mai mare număr de elevi din Cluj vor fi gata la începutul anului școlar viitor.

La Liceul „Onisifor Ghibu”, din cartierul Grigorescu, învață în prezent peste 2.000 de elevi, din toate ciclurile școlare. Noul imobil va avea peste 30 de săli de clasă, dar și 9 laboratoare.

Lucrările de pe șantier, care includ și modernizarea unuia din vechile corpuri de clădire, au limitat și mai mult spațiile disponibile în actualul an școlar.

Situația se va schimba, însă, din toamna viitoare.

„Cu siguranță, elevii nu vor mai intra în sistem de după-amiză cu noua construcție. Avem speranța că până la 1 septembrie 2021 să fie gata, cel puțin așa este în proiect, iar la cum se desfășoară lucrurile nu cred că vor fi probleme. Ajută foarte mult, pentru că noi nu mai avem laboratoare, le-am desființat, nu mai aveam decât laboratorul de informatică și chimie. Acum vom beneficia de 9 laboratoare noi și restul clădirii va fi cu săli de clasă. Sala de sport va fi, de asemenea, reabilitată și avem promisiunea că anul acesta, la 1 octobrie, va fi gata”, a declarat pentru EBS Radio directoarea adjunctă a școlii, Mihaela Coța.

Atât noul imobil cât și cel vechi vor fi dotate cu pardoseli noi, instalații moderne de recirculare, iluminat cu LED, respectiv sisteme de termoizolație și echiapamente.
Investițiile ajung la 29 de milioane de lei, majoritatea fiind fonduri europene.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: