Lucrările la tronsonul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda, gata în proporție de peste 70%. Autoritățile dau asigurări că acesta va fi terminat la finalul anului

Termenul de finalizare a lucrărilor la tronsonul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda rămâne sfârșitul anului, asigură Compania Naționale de Autostrăzi.

Asta deși reprezentanții CNAIR admit că mobilizarea pe cei 17 kilometri ai lotului cuprins între Sebeș și Alba-Iulia a scăzut. În ultima perioadă au apărut unele neînțelegeri în privința plăților pentru lucrările efectuate. Acest lucru nu reprezintă, însă, un impediment pentru continuarea investiției, spune purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu.

„În acest moment, lucrările sunt la 74%, iar plățile sunt la 62%. Stadiul financiar nu reflectă întotdeauna stadiul fizic al lucrărilor. Pentru a fi plătite lucrările trebuie verificate atât de noi, cât și de consultant (firma de consultanță a proiectului, contractată de către CNAIR, n.red.). În momentul în care nu se plătesc, înseamnă că lucrările nu sunt conforme. Mai este o chestiune procedurală, în sensul că plățile se efectuează până la 60 de zile. Dar un constructor puternic, un constructor serios, practic nu depinde neapărat de acești bani, pentru că în general constructorii construiesc pe baza unor linii de credit pe care ei le obțin”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu.

Autostrada Sebeș-Turda are o lungime de aproximativ 60 de kilometri. Primele două loturi au fost date în folosință anul trecut, iar celelalte două au ca termen de finalizare sfârșitul acestui an.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: Facebook/Asociația Pro Infrastructură

 

Ne poți asculta și aici: