Mai devreme sau mai târziu în viață, toți facem lista. Acum o putem vedea pusă în scenă de organizația culturală Insula

Cu bune, cu rele, viața merită trăită. Dacă nu sunteți de acord cu asta, ar fi cu atât mai indicat să vedeți spectacolul Lista. În one man show-ul  cu Alexandru Bote, regizat de Cristian Grosu, personajul principal își face cu mare seriozitate tema de casă recomandată de psihologi: lista cu părțile bune și rele ale vieții sau ale unor decizii pe care nu le poți lua. Pentru asta, se plimbă prin diverse etape ale vieții sale, interpretând diverse roluri, iar spectatorii asistă la derularea acestui film. Mai mult, pentru că spectacolul este interactiv, unii dintre spectatori vor completa distribuția urcând pe scenă alături de actor. Iar la final toată lumea este invitată la o cafea cu psihologul. Pentru că piesa se joacă într-o cafenea, iar la fiecare dintre cele două reprezentații va fi invitat un psiholog ce va intra în dialog cu spectatorii pe tema depresiei.

Artiștii spun că deși este o temă grea, punerea ei în scenă este într-o manieră tragi-comică. Iar pe viitor se gândesc să aibă, în funcție de tema abordată în spectacole, și invitați care să poată angaja publicul într-un dialog fructuos și să îi ofere informații relevante, răspunsuri.

Deoamdată, actorul Alexandru Bote și regizorul Cristian Grosu ne spun dacă și-au făcut vreodată ei înșiși o asemenea listă și ce ar pune în ea.

Ne poți asculta și aici: