Mai multe localități din județul Cluj au fost plasate în carantină

Localitățile Izvoru Crișului, Chinteni, Deușu, Vechea și Sânmărtin au fost plasate în carantină după ce incidența cazurilor de Covid-19 a depășit 12 la mie.

Carantina zonală a fost decisă de comitetul județean pentru situații de urgență. În aceste localități vor fi instituite mai multe rstricții, în special de circulație. Cei care ies și intră din aceste localități vor trebui să aibă motive bine întemeiate și să prezinte documente sau o declarație pe propria răspundere.

Încă 9 comune intră în scenariul roșu

De asemenea, începând de duminică, 15 noiembrie, mai multe comune din județ vor intra în scenariul roșu.

Având în vedere că rata de incidență cumulată a cazurilor Covid- 19 în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3 la mia de locuitori în următoarele unități administrativ-teritoriale: comuna Aghireșu (4.10), comuna Așchileu (3.37), comuna Băișoara (3.52), comuna Călărași (3,36), comuna Mihai Viteazu (4.07), comuna Negreni (3.89), comuna Palatca (3.35), comuna Suatu (5.17), comuna Valea Ierii (4.13) vor intra în scenariul roșu începând cu ora 00.00.

Masca devine obligatorie pentru toți cu vârsta de peste 5 ani, iar elevii vor face cursurile online.

CJSU a decis și menținerea acestor restricții pentru alte 14 zile  în comunelw Aiton, Căianu, Ciurila, Fizeșu Gherlii, Gilău, Mănăstireni și Ploscoș.

 

Ne poți asculta și aici: