Mai multe proiecte importante vor fi terminate până în vară. Printre ele sunt străzile Bună Ziua și Ferdinand

Mai multe investiții demarate de autoritățile locale în anul care s-a încheiat vor fi finalizate în 2020.

Modernizarea străzilor Bună Ziua și Regele Ferdinand, reabilitarea podului Fabricii, dar și transformarea Turnului Pompierilor în obiectiv turistic sunt câteva dintre cele mai avansate investiții publice ale Clujului, care vor fi finalizate începând cu această primăvară.

Amenajarea străzii Molnar Piuariu din Mărăști, care va fi prima arteră smart din România, parcul Între Lacuri, dar și predarea locuințelor sociale de pe strada Ghimeșului, completează lista proiectelor aflate în stadiu avansat.

Finalizarea lor încă din primăvară va fi influențată, însă, și de vremea din lunile de iarnă

„Strada Bună Ziua a fost o lucrare extrem de complexă, în care au fost foarte multe rețele care au trebuit să fie relocate. De asemenea, Turnul Pompierilor a fost o lucrare complexă pentru că este într-o zonă centrală cu multe restricții și discutăm de un obiectiv istoric, iar lucrările au trebuit să fie foarte atent monitorizate. Podul Fabricii a fost o lucrare complexă pentru că a trebuit ridicat tot podul ca să i se facă consilidări. Strada Regele Ferdinand în mare măsură este realizată, mai trebuie să fie făcut un singur trotuar. La parcul Între Lacuri am reușit să și facem plantările de arbori. Podul Fabricii cu siguranță va fi gata în această primăvară. Și restul lucrărilor vor fi gata în primăvară – vară”, a declarat pentru EBS Radio Dan Tarcea.

Investițiilor amintite li se adaugă cele patru parkinguri aflate în lucru, care vor fi finalizate începând din această vară.

Printre proiectele majore care vor demara în acest an se numără modernizarea străzilor Kogălniceanu și Universității, respectiv a Pieței Lucian Blaga și a arterelor din jur.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: