Mai multe terenuri din Luna vor fi expropriate pentru construirea căilor de acces la Parcul Industrial Tetarom V

Consiliul Județean Cluj a demarat procedurile de expropriere a unor terenuri din comuna Luna, demers necesar în vederea realizării infrastructurii de acces la viitorul parc industrial Tetarom V.

Drumul propus a se realiza va asigura legătura între drumul național DN 15, Parcul Industrial Tetarom V și viitoarea autostradă A3, care este în curs de construire. Concret, pe lângă calea de acces în lungime de aproximativ 2,2 kilometri, vor mai fi construite un sens giratoriu la intersecția cu DN15, un acces simplu la A3 și, în ultimă fază, un pod peste râul Arieș.

Suma necesară pentru plata despăgubirilor, în cuantum de 4,8 milioane de lei, va fi alocată din bugetul propriu al județului Cluj.

Realizarea infrastructurii rutiere va crește atractivitatea viitorului parc industrial pentru investitori, dar va contribui și la crearea de noi locuri de muncă.

Parcul industrial Tetarom V va fi construit în localitatea Luna, înspre Luncani și se va întinde pe o suprafață de aproape 115 hectare. Acesta va fi realizat în baza acordului încheiat între Consiliul Județean Cluj și Primăriile din Câmpia Turzii și Luna.

 

Ne poți asculta și aici: