Mai multe tronsoane din Autostrada Transilvania vor fi date în folosință în acest an

2020 va fi anul Autostrăzii Transilvania, a anunțat, vineri, 19 iunie, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

El a declarat că anul acesta vor fi date în folosință tronsoanele Borș-Biharia, Iernut-Chețani și două loturi din Sebeș-Turda.

În plus, pentru alte sectoare ale Autostrăzii Transilvania au fost semnate sau urmează să se parafeze contractele de proiectare și execuție, a spus ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

“Am semnat contractul de proiectare și execuție pentru cei 30 km din Biharia-Chiribiș; Chiribiș-Suplacu de Barcău – până în septembrie vom semna contractul, pentru că s-a reluat licitația, după ce două au fost anulate; Suplacu de Barcău-Nușfalău este un tronson de 14 km unde avem cinci ofertanți, iar dacă nu sunt contestații putem semna contractul; Nușfalău-Zalău, Zalău-Poarta Sălajului sunt tronsoane mai complicate, având în vedere tunelul Meseș, dar până în septembrie ne-am propus să semnăm contractul pentru proiectare și execuție. De asemenea, am anunțat câștigătorul pentru cei 12-13 km din Zimbor-Poarta Sălajului, la fel și pentru legătura de la Zimbor până la Nădășelu, unde se termină Autostrada Transilvania”, a explicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Dacă în acest an se semnează contractele pentru toate tronsoanele cuprinse între Nădășelu și Chiribiș, în 3 ani se va putea asigura legătura cu Ungaria, a precizat ministrul Lucian Bode.