Mai mulți artiști clujeni au fost nominalizați la premiile UNITER din acest an

Șapte artiști din Cluj au fost nominalizați la premiile Uniunii Teatrelor din România. Mai mult, piesa „Chiritza în concert”, a intrat în competiția pentru „Cel mai bun spectacol”.

Anca Hanu, a fost nominalizată la categoria cea mai bună actriță în rol principal pentru prestația din „Chiritza în concert.

Cristian Grosu, a fost nominalizat la categoria cel mai bun actor în rol principal pentru prestația din spectacolul „Furtuna” de William Shakespeare, în regia lui Tompa Gábor, pus în scenă la Teatrul Naţional Cluj-Napoca.

Carmencita Brojboiu şi András Rancz, au fost nominalizați pentru scenografie, pentru spectacolul „Nora” de Henrik Ibsen.

Botond Nagy a fost și el nominalizat pentru regia spectacolului „Nora” de la Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Nominalizări au primit și scriitoarea Ruxandra Cesereanu, dar și criticul de teatru Oana Cristea Grigorescu.

De asemenea, piesa „Chiritza în concert”, de Ada Milea, după Vasile Alecsandri şi Matei Millo, pusă în scenă la Teatrul Național din Cluj-Napoca, este nominalizată la categoria „Cel mai bun spectacol”.

Gala premiilor UNITER va avea loc în luna mai.

Anul trecut, directorul Teatrului Maghiar din Cluj-Napoca, Tompa Gábor, a fost distins cu premiul pentru regie la Gala Premiilor UNITER. Cea de a 27-a ediție a Galei Premiilor UNITER, cea de anul trecut, a avut loc în premieră la Cluj-Napoca.

 

Sursa foto: Gala Premiilor UNITER

Ne poți asculta și aici: