Mai puțini bani europeni pentru o parte dintre cele mai importante proiecte ale Clujului

Parcul Tineretului-Pădurea Clujenilor sau reabilitarea unor străzi centrale vor beneficia de mai puține fonduri europene decât era prevăzut inițial.

Ca urmare a unei dispoziții a Guvernului, finanțarea pentru investiții precum reabilitarea străzilor Kogălniceanu-Universității sau pentru reamenajarea malurilor Someșului, va fi redusă spre jumătate, față de 98% cât era prevăzut inițial.

În aceeași situație se află și realizarea Parcului Tineretului – Pădurea Clujenilor, în cazul căruia Primăria a aprobat creșterea de 10 ori a contribuției la valoarea proiectului, până la peste 12 milioane de lei.

„Proiectul Pădurea Clujenilor depășește alocarea inițială prin fonduri europene, a trebuit să ne asumăm din bugetul local o sumă mai mare. Însă prin derularea acestui proiect nu facem decât să ne pregătim pentru eventualele economii, din alte axe, sau alte regiuni, în momentul în care aceste sume vor rămâne disponibile, sau pe alte axe sau regiuni nu vor fi suficiente proiecte. La Cluj am decis să le facem din bugetul local, iar noi să fim pregătiți cu cheltuielile deja efectuate și doar să le rambursăm”, a explicat pentru EBS Radio directorul de dezvoltare al municipalității, Ovidiu Câmpean.

În schimb, pentru investițiile pentru care s-au semnat deja contractele, precum achiziția de autobuze electrice, reabilitarea Pieței Lucian Blaga, a străzii Regele Ferdinand sau pentru amenajarea Parcului Între Lacuri, se merge pe finanțarea inițială, din fonduri europene.

 

Ovidiu Cornea

 

X
X
X